"Liian hyvää ollakseen totta"

Elokuussa 2020 luulin löytäneeni asunnon, johon haluaisin muuttaa.  Asuntopalvelun listalta löytyi vapautuva asunto,  joka näytti aivan loistavalta.  Siisti julkisivu, metsikön reunassa ylimmän kerroksen kulma-asunto. Makuuhuoneessa ainoa naapuri suoraan alapuolella, ja vihreä, rauhallinen näköala.  Iso keittiö, oma parveke ilman seinänaapureita. Ajattelin, että tämä oli liian hyvä ollakseen totta.

Kaverit, joille paikkakunto oli tutumpi, varoittivat minua alueesta.  Alueen ‘maine’ minua taas ei sinällään haittaa – Tarkoituksen ei ollut asua alueella, vaan asunnossa joka ainakin kuvien perusteella vaikutti alueen mainetta paremmalta.  Kavereiden varoitukset kuitenkin vaikuttivat sen verran, että elokuun aikana usein ajoin tuolle alueelle, ja kiertelin sitä kävelemällä.  Mihinkään häiriöön en koskaan törmännyt.

Siinä taloa kierrellessä pääsin myös rappuun, ja aivan tämän asunnon oven taakse, koska ovi oli yleensä jätetty auki.  Käytävään astuessa huomasi tunkkaisen hajun, jota varmaan yritettiin siinä tuulettaa.  Silloin en vielä osannut näitä hajuja ottaa vakavasti – mitä haittaa käytävän pieni tunkkaisuus, kun alipaineen pitäisi kuitenkin estää hajun tunkeutumista sisään asuntoon.

Tuosta lannistumatta laittelin elokuun lopulla kavereille jo viestejä, että olisin pian muuttamassa.  Syyskuun alussa, kun asunto oli tyhjennetty pääsin sitä katsomaan.

hakali1

Asunto oli vähän rähjäisempi kuin mitä olin odottanut.  Sinänsä ei mitään erikoista.  Asuntopalvelulle tyypillisesti oli säästetty muutama euro eikä jääkaapin alle ollut laitettu vuotokaukaloa, ja kaappien seinät ja jalkalistat olivat kastuneet ja turvonneet.


Siellä täällä oli pieniä vesivaurioita paikkailtu maalilla joka kupruili.  Kylpyhuoneen seiniltä märkätapetti oli altapäin kuoriutumassa, sen takaisen makuuhuoneen seinän tila vaikutti mahdolliselta huolen aiheelta.


Seuraavana päivänä ei asiat olleet paljon paremmin. Päätin kuitenkin vielä soittaa isännöitsijälle ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Lopullisesti vasta puhelu isännöitsijän kanssa vakuutti minut siitä, että tähän taloon en missaan tapauksessa halua muuttaa.

Siitä enemmin seuraavalla sivulla >>>
Create your website with WordPress.com
Aloitus